Fenwick maskers: een revolutie in de paardensport

Fenwick maskers: een revolutie in de paardensport

Het begon met de zoektocht naar een therapeutische deken. Het eindigde met een revolutie in de paardensport: paardenmaskers die zelfs de meest schichtige paarden tot rust kan brengen. Hoe kwam deze revolutie tot stand?

Broer en zus: uitvinders van Fenwick

Wilhelmina en Fred McEwan, zus en broer, zijn al jaren actief in de ruitersport. Wilhelmina vroeger als springruiter en Fred ging al op jonge leeftijd in de ruitersport werken. Inmiddels zijn ze de uitvinders van het Fenwick Liquid Titanium masker, een grote innovatie in therapeutische maskers voor paarden.

Op zoek naar een therapeutische deken

Wilhelmina en Fred werkten op Fenwick Farms met jonge paarden en zochten een goede therapeutische deken om hun paarden wat rustiger te krijgen. Het liefst een die betaalbaar was en niet volhing met draden en magneten.

Wateroplosbare metaaltechnologie

In hun zoektocht naar een oplossing, kwamen ze een bijzonder materiaal tegen: een stof waarin op nanoniveau titanium is verwerkt (via water oplosbare metaaltechnologie). Dit materiaal geeft stralingswarmte af via Far Infrared Rays (FIR). In combinatie met negatieve ionen heeft het een heilzaam effect op het cardiovasculaire systeem. Het stimuleert de bloedsomloop en de stofwisseling, waardoor allerlei positieve processen in het lichaam in gang gezet worden.

Lees meer over de werking van rustgevende maskers

Rustgevend effect

Ze probeerde het materiaal uit op hun paarden en zagen meteen dat het een rustgevend effect had. Ze maakten er maskers van voor hun paarden en probeerden ze uit. Wilhelmina zegt hierover: ‘We konden het eerst gewoon niet geloven.’ Volbloeden kunnen zo gespannen zijn, maar binnen 10 minuten zagen ze de paarden tot rust komen.

‘We konden het eerst gewoon niet geloven’

Lopend vuurtje

Gemotiveerd door het succes van de eerste maskers, gingen de McEwans verder aan de slag: aanpassen, verbeteren en opnieuw uittesten. Ze maakten ook maskers voor bevriende paardenliefhebbers, en het duurde niet lang of het nieuws over de maskers en het rustgevende effect ervan ging als een lopend vuurtje door de ruitersportwereld in Amerika.

Revolutie in paardenmaskers

De afgelopen jaren is het masker uitgegroeid van een prototype tot een masker dat helemaal doorontwikkeld is voor paarden wereldwijd. En het masker heeft een aardverschuiving teweeggebracht in de paardensport. Paarden hebben dankzij de maskers meer rust en focus, ook tijdens wedstrijden.

Draagcomfort en werking

De stof is helemaal verbeterd voor draagcomfort en het materiaal is duurzaam, zodat het lang mee gaat. De Fenwick-maskers helpen paarden tot rust te komen. Maar ze doen meer. Een Fenwick-masker:

  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Ondersteunt herstel en genezing
  • Verzacht pijn
Wilhelmina en Fred McEwan zijn nog dagelijks onder de indruk van het effect van hun product. Het is makkelijk in gebruik en bijzonder effectief! De ondernemende broer en zus ontwikkelen doorlopend nieuwe producten wat je ook terugziet in ons voortdurend groeiende assortiment van Fenwick.

Matching products

Back to blog